Bekijk profielpagina

Pieter's Post - Sales is a lot like golf 🏌️‍♀️

Revue
 
 

Pieter's Post

1 juni · Editie #105 · Bekijk online
Elke week het beste van het internet in je inbox. In vorige edities leerde je onder andere hoe je met je motor van hier tot Tokyo rijdt, welke Starbucks NOOIT je naam verkeerd spelt en het mysterie van The Death Valley Germans.

Hee! Werken in de evenementen industrie tijdens Corona is net zo zinvol als gras knippen met een nagelschaar. Dus door de co-rona ben ik binnenkort co-ro-werkloos. Heb je nog een gouden tip in de richting van (web) developer, video producer, project manager of iets in die richting. Let me know 😄! 
Short Selling Luckin Coffee
Short selling is een manier om te profiteren van de koersdaling van een aandeel📉. Naast wachten op een koersdaling zijn er ook activistische short sellers. Zij gaan zelf op onderzoek uit om te kijken welke bedrijven overgewaardeerd of zelfs frauduleus zijn. Met de hoop dat als ze dit nieuws naar buiten brengen het aandeel keldert waardoor ze geld verdienen met hun short positie 💵.
Muddy Waters is zo'n short seller. Hoe kwamen ze er achter dat Luckin Coffee de omzet zwaar overdreef? Nou gewoon, door 1500 mensen in te huren om in een Luckin Coffee’s te zitten en te tellen hoeveel koffie er verkocht werd…
Lees het rapport hier of hier een artikel met meer achtergrond informatie.
Twee fantastische docu’s over short selling zijn The China Hustle en Betting on Zero, beide op Netflix te vinden 🎥🍿.
Web Wauw’s
  • SpaceX heeft twee astronauten naar het International Space Station gestuurd 🚀. Zo'n lancering voelt toch een beetje als een sport wedstrijd voor nerds. Fantastisch om live te kunnen zien. Uiteindelijk moest de Dragon capsule gekoppeld worden aan het ISS en dat kun je ook zelf oefenen met deze ISS Docking Simulator.
  • Je kunt je Instagram feed omzetten in 3D afbeeldingen met machine learning. Maar ik heb eigenlijk meer een plek zoals deze nodig in plaats van nog meer social media 💐.
  • Voor 15$ per maand krijg je toegang tot een uitgebreide kunst collectie passend bij je humeur 🖼.
  • Apple komt met een AR bril genaamd Apple Glass. Dit moest nog tot september een verassing blijven maar er is al veel info gelekt.
Links Links Links
Mood.
Mood.
🌎Nog niet genoeg gezien? Bekijk mijn: Website / Twitter / Instagram
✉️ Mail mij op hello@piet.re of door gewoon op deze email te reageren. 
👨‍💻Samen is alles leuker. Deel Pieter’s Post met een vriend(in)!
Hoe vond je deze editie?
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Pieter met Revue.
Geschreven in de nacht 🌕